posjet

Britanski veleposlanik Matthew Field posjetio Fenu

Foto: Fena
1/3
01.10.2019.
u 19:55

Veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthew Field posjetio je danas Federalnu novinsku agenciju (FENA), gdje je s direktorom agencije Elmirom Huremovićem razgovarao o značaju medija u demokratskom društvu i ulozi Fene.

Tijekom susreta sugovornici su razmijenili mišljenja o stanju medija u digitalnom društvu, a Huremović je napomenuo da je Feni na prvom mjestu točnost vijesti.

Govoreći o broju korisnika koji koriste Fenu kao izvor informiranja, veleposlanik je naglasio da je tijekom misije u BiH primijetio da vijesti koje objavljuje ova agencija imaju široku publiku.

Stoga mu je, kaže, bilo zadovoljstvo što je imao priliku posjetiti Fenu i upoznati neke od novinara i urednika koji u njoj rade.

- Raditi u medijima ovih dana nije nimalo lagan niti siguran posao, nažalost. Sloboda izražavanja i sloboda medija su temelji demokratskog društva, a Ujedinjeno Kraljevstvo se snažno zalaže za ove slobode - podsjetio je britanski veleposlaniku BiH Matthew Field.

S obzirom da je slobode medija ključ demokracije u svakom društvu, Field je ocijenio da Fena ima posebnu ulogu u tom smislu, jer ima izravan kontakt s čitalačkom publikom koja zna da može vjerovati Feni te je izrazio mišljenje da je to velika stvar u BiH.

Kako je istaknuto na sastanku, u medijskom prostoru postoji disbalans između broja negativnih i pozitivnih vijesti uopće, a veleposlanik Field naglašava da pozitivne vijesti u BiH itekako postoje, iako su malo poznate.

- Veleposlanstvo i Fena zajednički mogu promovirati te priče i mislim da bi to bio naš doprinos zdravlju društva u cjelini - zaključio je Field.

Direktor Federalne novinske agencije Elmir Huremović podvukao je da je Fena najcitiraniji i najkredibilniji izvor vijesti u Bosni i Hercegovini.

- Drago mi je što s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva dijelimo mišljenje o značaju objektivnog informiranja u izgradnji stabilnog i demokratskog društva - dodao je Huremović.

Najavio je da će Fena i dalje biti javni servis u kojem će istinito informiranje javnosti biti ključna vodilja, a i u budućnosti će se, kaže Huremović, inzistirati na pozitivnim vijestima, jer se na taj način doprinosi stvaranju boljeg okružja u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?