DISKRIMINACIJA
Povratak na članak

Brišu hrvatski jezik i nacionalno izjašnjenje

Knjižare u Mostaru bez dokumenata na hrvatskom

Komentari 7

Avatar white socks
white socks
18:40 30.06.2014.

Ne trebaju nama oni da nam brišu hrvatski jezik. Dovoljni smo mi sami sebi. Primjer: Slavna mostarska gimnazija koja se diči slavnim imenom fra Grge Martića a posebno time da radi po hrvatskom planu i programu i na hrvatskom jezikuku izdaje svjedodžbe na kojima je upisano prvo prezime pa onda ime iako čak u oznaci rubrike piše da treba napisati ime i prezime. A što je još važnije, to je suprotno pravilima hrvatskog standardnog jezika koji nalaže da se prvo piše ime pa prezime, odnosno ako se prvo piše prezime, mora se obvezno staviti zarez pa ime (što je standard u zapadnoeuropskim jezicima tako kad vidite da piše X Y sigurno znate da je tom gospodinu X ime a Y prezime). Isto tako na ploči kod ulaza gdje se upisuju učenici generacije, otkad postoji gimnazija pisani su učenici s imenom i prezimenom, samo je zadnji put za 2013. godinu upisano prezime pa ime. Neispravno, nepismeno - novi trend, po nečijem nalogu, dodvoravanje ministru, što li je? A ta gimnazija bi trebala biti svjetionik hrvatske kulture i očuvanja hrvatskog jezika u "stolnom" gradu.

VL
IV
ivmiskbi
10:16 30.06.2014.

Mora nam biti tako kada su prave hrvatske domoljube sklonili po raznim osnovama nasi Veliki sekretari SKOJA, ajde recite mi ime jednog Hrvatskog politicara koji nema partijski staz Titinog vremena, samo dresove promjenili. a Bosnjacki politicari po prirodi bezobrazni i optereceni time da je Bosna samo Bosnjacka rade to sto rade. Neka nam je dragi Bog na pomoci.

VL
Avatar Izdajnik
Izdajnik
10:06 30.06.2014.

Pa ovo je Bosna..a ko pita Hrvate..i ko se bori za njih..Rs je Republika Srpska.Postoji. Helez skida Hrvate.Svi Hrvati su Ustaše. Nepostoji Hrvatski jezik.Samo Bosanski.Mo su zastupnici u parlamentu koji se bore za Hrvatsko pravo.Samo foteljaši.Šutimo o trpimo..Novinari šute aa treba da vrište..Ovo je Bosna..Evropa..

VL
Avatar Izdajnik
Izdajnik
19:57 30.06.2014.

Nemaju Hrvati Tv program nemaju ništa u BiH

VL
CV
cvrcak
15:41 01.07.2014.

Sada mi dolaze riječi moga dide koji mi je prije 30-ak godina govorio: "Nema sine ljepše , a gore nacije od nas Hrvata..." "Hvala" našim političarima....

VL
H2
hercegovac - 2
22:32 01.07.2014.

Zar je ovo neobično posebno kada se zna kakvu vlast koja zastupa Hrvate imamo i što nam sve ne rade i koliko su se odnarodili, pa im na predstojećim izborima ponovno treba dati glas jer znaju vladati masama i kaosom,m, što gore to bolje i u ime naroda ( poznata njihova: birani smo od naroda ).

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.