nabavljen krajem prošle godine

Brčko: Pokretni mamograf još uvijek nije u funkciji

mamograf brčko
Fena
14.02.2024.
u 17:17

 Zbog proceduralnih razloga na koje institucije  Brčko distrikta ne mogu utjecati, pokretni mamograf  koji je nabavljen krajem prošle godine i plaćen 600 tisuća KM, nije još uvjek pušten u rad.

Iz Pododjeljenja za javno zdravstvo Brčko distrikta kažu da  intenzivno rade na osiguranju svih neophodnih dozvola i suglasnosti od državnih i entitetskih agencija kako bi se pokretni mamograf mogao koristitit.

- Državna agencija za zračenje bi uskoro trebala da izda dozvolu i licencu za rad ovog mamografa, a potom će Institut za javno zdravstvo Republike Srpske izvršiti mjerenje razine zračenja kako ne bismo tijekom mamografije ugrozili zdravlje pacijentica. Iako smo sve ove zahtjeve poslali na vrijeme, administrativne procedure jednostavno traju i više nego što bismo mi željeli -  istaknula je šefica Pododjeljenja za javno zdravstvo prim. dr. Anđa Nikolić, dodavši da čim ovi preduslovi budu ispunjeni, bit će izvršen obilazak mjesnih zajednica na području Brčko distrikta sa pokretnim mamografom i izvršena snimanja pacijentica, osobito onih u ruralnim područjima i preko 40 godina starosti.

Mamograf je visoke rezolucije i može osigurati oko 50 pregleda dnevno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije