Dužan vratiti novac

Brčaku pet godina zatvora zbog utaje 300 tisuća KM poreza

16.02.2021.
u 14:43

Četrdesetjednogodišnji Jugoslav Ilić iz Brčkog osuđen je na pet godina zatvora zbog utaje poreza u iznosu većem od 300 tisuća maraka.

IIlića je na pet godina zatvora osudio Osnovni sud u Brčkom, a kako je navedeno u optužnici, zbog činjenice da je za četiri godine utajio porez na dohodak u iznosu većem od 300.000 KM.

"Tužiteljstvo Brčko distrikta optužilo je Ilića da je kao fizička osoba od 2009. do 2012. godine izbjegao plaćanje poreza na dohodak ostvaren neposredno iz inozemstva. Njega se tereti da nije napravio i podnio godišnju poreznu prijavu Poreznoj upravi distrikta, niti je po rješenju tog tijela dostavio dokaz da je takvu prijavu podnio u inozemstvu. Stoga je optužen za utaju više od 300.000 KM poreza na iznos dohotka, koji je za četiri godine iznosio više od dva milijuna švicarskih franaka i 200 tisuća eura", navedeno je iz tužiteljstva.

Optužnicu protiv Ilića za kazneno djelo poreske utaje tužilaštvo je dostavilo sudu, koji ga je i osudio, a osim pet godina zatvora izrečena mu je i mjera prema kojoj je u proračun distrikta dužan uplatiti utajeni iznos poreza od 318.310,84 KM.

Jednako kao i tužiteljstvo, on presudu može pobijati žalbom pred Apelacijskim sudom Brčko distrikta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?