financijska potpora

“Braniteljima ljudskih prava” od veleposlanstva Švedske u BiH 1,1 milijun eura

zastava
04.04.2016.
u 18:57

Veleposlanstvo Švedske u Bosni i Hercegovni tijekom sljedeće dvije godine nastavit će s pružanjem financijske potpore braniteljima ljudskih prava koji rade na “poboljšanom pristupu objektivnim i pouzdanim informacijama kroz rad organizacije Branitelji ljudskih prava”.

Ova organizacija će primiti oko 1,1 milijun eura kroz partnerski ugovor u trajanju od dvije godine. Branitelji ljudskih prava dodijelit će ova sredstva lokalnim partnerima, s ciljem jačanja njihovih kapaciteta kako bi mogli osigurati objektivne i pouzdane informacije bosanskohercegovačkim građanima, prenosi hms.ba

– Sloboda govora i dalje ostaje ključno pitanje kada se radi o ljudskim pravima u Bosni i Hercegovini. Uprkos mnogim naporima koji se ulažu na terenu, javnosti su uskraćene objektivne i pouzdane informacije općenito, a posebno u oblasti ljudskih prava, vladavine prava i tranzicijske pravde – kazao je direktor Programa Branitelji ljudskih prava za zapadni Balkan Goran Miletić.

Ciljevi dvogodišnjeg programa su jačanje i poštivanje ljudskih prava, kao i podrška braniteljima ljudskih prava u BiH. Poboljšanjem pristupa informacijama, sigurnošću novinara, slobodom izražavanja i poštivanjem prava medija, javnosti se pružaju pouzdanije informacije.

– Pristup informacijama i sloboda izražavanja osnovna su prava i kamen temeljac za transparentni i demokratski razvoj, a sve u skladu sa Strategijom Švedske za zapadni Balkan 2014.-2020. – kazala je savjetnica u Veleposlanstvu Švedske u BiH Marie Bergström.

Švedska se snažno zalaže za europske integracije zasnovane na, između ostalog, principu nediskriminacije i poštivanja ljudskih prava, priopćeno je iz Veleposlanstva Švedske u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?