Udruženje poslodavaca FBiH

Branitelji i radnici probleme trebaju rješavati u institucijama sustava

28.02.2018.
u 19:24

Udruženje poslodavaca Federacije BiH poziva branitelje i radnike da probleme i zahtjeve koje imaju, rješavaju sa i u institucijama sustava koje su im, kako navodi, prouzročile probleme zbog kojih je njihov status neriješen. 

S tim u vezi, iz Udruženja poslodavaca FBiH u priopćenju za javnost pozivaju branitelje i radnike da "svoje opravdane prosvjede organiziraju na način da blokiraju rad institucija koje su im onemogućile ostvarivanje njihovih zakonima zajamčenih prava". 

-Udruženje poslodavaca FBiH apelira na nezadovoljne branitelje da ne blokiraju prometnice, jer na taj način otežavaju neometano odvijanje radnih procesa u kompanijama u kojima su zaposleni članovi njihovih obitelji, prijatelji i kolege, čija prava poštivaju njihovi poslodavci - kaže se u priopćenju Udruženja poslodavaca FBiH.

Pozivajući na, kako dodaju, radničku i kolegijalnu solidarnost, Udruženje ukazuje na štete koje zbog blokada prometnica trpe zaposlenici kompanija, a koje će se u konačnici mogu odraziti na ispunjavanje preuzetih obveza prema klijentima i dobavljačima, što opet ima izravan utjecaj na očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta.

-Udruženje poslodavaca FBiH u cijelosti podržava opravdane zahtjeve obespravljenih britelja i radnika i podržava konačno rješavanje njihovog statusa, ali naglašavaju da blokada prometnica neće doprinijeti rješavanju tih problema. Naprotiv, blokadom prometnica najčešće se ometa rad i nanosi šteta kompanijama koje uredno izmiruju svoje obveze prema zaposlenicima i državi, proračunima iz kojih se jedino mogu osigurati sredstva za izmirenje obveza prema nezadovoljnim braniteljima i radnicima - navodi se u priopćenju Udruženja poslodavaca FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?