Revizija

Branitelji će biti vraćeni u pravo tek ako prođu ponovno vještačenje u Institutu

BRANITELJI
05.09.2017.
u 12:30

Najveći broj branitelja u Federaciji BiH koji su dobili presude županijskih ili Vrhovnog suda BiH u pravo će biti vraćeni tek nakon što, odnosno ako, ponovno prođu proceduru medicinskog vještačenja u Institutu za medicinsko vještačenje, navodi federalni ministar za pitanja branitelja Salko Bukvarević.

Naime, proteklih se dana u medijima pojavila vijest kako je, od ukupno 4900 tužbi korisnika Federalnog ministarstva branitelja, na Vrhovnom sudu oko 3200 postupaka završeno. - Riječ je uglavnom o korisnicima koje je svojim presudama Sud vratio na ponovni postupak. U tom postupku taj ratni vojni invalid mora, uz Institut za medicinsko vještačenje, proći i ponovni pregled papirologije te tek kad se sve to obavi možemo reći je li vraćen u pravo ili je, prema mišljenju povjerenstva Instituta za medicinsko vještačenje, ipak ostao ocijenjen ispod 20% - navodi Bukvarević.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije