Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
glavas
Foto: Zoran Grizelj/Vecernji.ba
Pogledajte galeriju 1/7

Branimir Glavaš pušten je na slobodu, javio je reporter Večernjeg lista BiH koji se nalazio pred zatvorom "Ćelovina" u Mostaru. Sud u Sarajevu prihvatio je odluku Ustavnog suda o poništenju pravomoćne presude Branimiru Glavašu. Pred zatvorom u Mostaru brojni mediji su dočekali puštanje na slobodu jednog od najpoznatijih hrvatskih zatvorenika.

Nakon puštanja na slobodu Glavaš je u pratnji bliskog prijatelja i stranačkog kolege Ivana Drmića otišao na kavu u hotel "Ero", gdje se družio s novinarima.

glavas | Autor : Zoran Grizelj/Vecernji.ba Foto: Zoran Grizelj/Vecernji.ba

Glavaš je nakon kave prema kući koju je napravio u Drinovcima, općina Grude, odakle su njegovi roditelji otišli za slavonsku metropolu Osijek.

Podsjetimo, Sud BiH je u prosincu 2010. potvrdio pravomoćnu presudu Vrhovnog suda Hrvatske kojom je Glavaš kažnjen na 8 godina zatvora. Kaznu je izdržavao prvo u Zenici, nakon čega je prebačen u Mostar. Odluči li se vratiti u Mostar, Glavaš će pri prelasku granice biti uhićen jer je zagrebački Županijski sud prošlog tjedna za njim raspisao tjeralicu... Glavaš je nakon bijega u BiH, uz hrvatsko, dobio i državljanstvo BiH.

  • cobra73:

    Došlo doba da Glavaš izravna računa s onima koji su ga nevina strpali u zatvor. Neki od danas neće više mirno spavati. Osijek bi se danas zvao OCEK da nije bilo Glavaša i pravih domoljuba koji su 90-tih stali na ... prikaži još! na branik domovine.

  • bendz:

    Sad moze kod Kolinde kuci na kavu.Prava drzava, demokratska.Bas onakva kako su je zamislili Vatikan,Judeo-cionisti, i Slobodan MIlosevic.

  • bendz:

    Seselj je za njega amater,puka siromastina.Nema iza sebe lijepu i mocnu Kolindu.A Vucko k'o pudlica,jos mu fali masnica u sredini izmedju usiju.