Dom naroda

Bradara: Pripremaju se izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću

bradara
12.05.2016.
u 14:48

Federalno ministarstvo financija priprema u vidu prijedloga izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću.

- Imamo oko 60 inicijativa, koje se uglavnom odnose da Vlada ponudi rješenje za određena pitanja u različitim oblastima - kazala je predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara. 

Smatra da u ovoj oblasti ima jako puno problema., prenosi Fena. 

- Sve i ukoliko netko želi postići da se ugase ili zabrane sve igre na sreću, gdje moramo voditi računa o svim priređivačima igara na sreću, pojavit će se neko sivo ili crno tržište koje će priređivati igre na sreću. 

- Ovaj prijedlog je neprihvatljiv u predizborno vrijeme - netko sjedne napiše zakon - dodala je Bradara. 

Navodeći da tržište igara na sreću nije kvalitetno uređeno dopredsjedatelj Doma naroda Jasenko Tufekčić kaže da prioritetno treba raditi na izradi prijedloga izmjena i dopuna Zakona o igrama na sreću.

- To treba pod hitno riješiti to jest na najbolji način urediti oblast igara na sreću - poručio je Tufekčić.

Zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević ranije je istaknula da je, između ostalog, predviđeno da se prema sjedištu poslovnica, poduzeća koja se bave priređivanjem igara na sreću, plaća porez na dohodak.

- Vlada radi na sveobuhvatnijim izmjenama, uz konzultacije više institucija. To može utjecati da više prijedloga za izmjene tog zakona bude u proceduri - navela je Milićević. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije