Predsjednica Federacije BiH Bradara posjetila Središnji državni ured za Hrvate izvan RH

Bradara: Ovo povećanje sredstava odraz je snažne posvećenosti i solidarnosti

29.02.2024.
u 18:05

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Lidija Bradara, posjetila je danas Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, gdje se sastala s državnim tajnikom, Zvonkom Milasom. Razgovaralo se o projektima od vitalnog značaja za Hrvate u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na one u Federaciji BiH.

Tijekom sastanka, predsjednica Bradara izrazila je duboku zahvalnost za kontinuiranu pomoć koju Republika Hrvatska pruža Hrvatima u BiH, ali i drugima, što nije samo znak dobrosusjedske suradnje već i ispunjenje ustavne obveze Republike Hrvatske. Zahvaljujući odgovornoj politici i brizi koju Vlada Republike Hrvatske, predvođena premijerom Andrejom Plenkovićem, demonstrira prema Hrvatima izvan svojih granica, sredstva namijenjena potpori su višestruko povećana.

 "Tajnik Milas je rado viđen gost diljem BiH i Ured koji predstavlja je dao nemjerljiv doprinos mnoštvu strateških projekata od važnosti za hrvatski narod", kazala je predsjednica Bradara.

Predsjednica Bradara je naglasila kako je ovo povećanje sredstava odraz snažne posvećenosti i solidarnosti te je izrazila očekivanje da će se takva podrška nastaviti i u nadolazećim godinama, omogućavajući time daljnji razvoj i prosperitet Hrvata u Bosni i Hercegovini.

"Uvijek nam je drago ugostiti drage goste, predstavnike Hrvata u BiH te razmijeniti informacije o aktualnim događanjima. Raduje me da će i gospođa Bradara kao predsjednica Federacije BiH nazočiti večerašnjoj promociji monografije važne za hrvatski narod Konjica i okolice, jednog vrijednog projekta na koji smo kao Ured jako ponosni", rekao je državni tajnik Milas.

Zaključno, razgovori su potvrdili zajedničku predanost daljnjem jačanju veza i suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata u Bosni i Hercegovini, s ciljem ostvarivanja zajedničkih interesa i dobrobiti.

Nakon susreta s državnim tajnikom Zvonkom Milasom, Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine nazočit će večeras predstavljanju monografije „Klis – Neretvica, župe Obri, Podhum/Žitače i Solakova Kula“, čiji je autor Ivan Anđelić, istaknuti ravnatelj Hrvatskog leksikografskog instituta BiH. Predstavljanje će se održati u prestižnoj dvorani Jure Petričevića, u sjedištu Matice Hrvatske u Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?