posjet

Bradara i Štefanek razgovarali o projektima Vijeća Europe i radu Doma naroda

aads
22.03.2017.
u 14:15

Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara primila je danas u nastupni posjet veleposlanika Drahoslava Štefaneka, voditelja Ureda Vijeća Europe (VE) u Sarajevu. 

Razgovarali su o radu Doma naroda Parlamenta FBiH, aktualnom političkom stanju u Federaciji BiH kao i projektima Vijeća Europe u BiH.

Veleposlanik Štefanek informirao je predsjedateljicu o aktualnim projektima VE koja se odnose na unapređenje rada pravosuđa, zaštitu prava zatvorenika, slobodu medija i izražavanja, educiranje romske populacije kao i o projektom škola političkih studija VE. 

U djelovanju VE, naglasio je Štefanek, voditelj Ureda ove organizacije u Sarajevu, tri  su ključne oblasti djelovanja: demokracija, ljudska prava i vladavina prava.

Tijekom sastanka, Bradara i Štefanek razgovarali su i o aktulnom političkom stanju u BiH te na poseban način Doma naroda Parlamenta FBiH koji, istaknula je Bradara, djeluje na principu odgovorne većine spremne odgovoriti političkim izazovima te raditi na jačanju vladavine prava, odnosno pravne države, euro-atlanskom putu BiH te provođenju socio-ekonomskih reformi. 

Sudionici  sastanka razgovarali su i o budućim projekatima VE, organizacije čija je BiH članica od 2002. godine, priopćeno je iz Parlamenta FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?