Analiza Forbesa

Braća Hastor najbogatija u BiH s 412 milijuna dolara

14.01.2017.
u 09:00

Časopis “Forbes” predstavio je listu svjetskih milijardera za 2016. godinu, koja pokazuje kako na prostoru bivših republika SFRJ žive ljudi s milijarderskim iznosom na svom bankovnom računu. Kenan i Damir Hastor, koji su naslijedili Prevet i ASA Group od oca Nijaza, najbogatiji su u BiH, a raspolažu s 412 milijuna dolara. Iza njih je Izudin Ahmetlić, vlasnik Hifa Groupa, s imetkom od 364 milijuna dolara. Službeno, najbogatiji čovjek u Crnoj Gori je Taksin Šinavatra, bivši premijer Tajlanda koji živi i radi u Crnoj Gori, s imetkom od 1,61 milijardu dolara. Druga najbogatija obitelj u Crnoj Gori je ona bivšeg premijera Mila Đukanovića, koji ima 167 milijuna dolara, ali o njihovu bogatstvu ne postoje podaci, objavio je časopis “Forbes”. Najbogatiji čovjek u Srbiji je Filip Cepter, ne živi u Srbiji, ali ima njezino državljanstvo, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na pet milijardi dolara. Među najbogatijim ljudima u Srbiji je i Miodrag Kostić, vlasnik MK grupe, s bogatstvom od 540 milijuna dolara. Jedini iz Srbije s adresom u Srbiji je Miroslav Mišković koji raspolaže s 520 milijuna dolara. Kod Slovenaca su to Iza i Samo Login, par koji je zaradio enormno bogatstvo na aplikaciji “Talking Tom Cat”.

Njihova imovina procjenjuje se na 700 milijuna dolara, a iza njih je Joc Pečečnik, vlasnik Ineterblocka, s bogatstvom od 266 milijuna dolara, tvrdi “Forbes”.

N1 navodi kako je u Hrvatskoj najbogatija hrvatsko-čileanska obitelj Lukšić s neto vrijednošću od 15 milijardi dolara.

Nakon njih je austro-hrvatski milijarder Dietrich Mateschitz, vlasnik Red Bulla, s bogatstvom od 10,8 milijardi dolara. Iza njih slijede Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, s 499 milijuna dolara, te Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe, s neto bogatstvom od 208 milijuna dolara.

U Makedoniji, prema časopisu “Forbes”, na vrhu se nalazi Jordan Kamcev, vlasnik Orka holdinga, s 238 milijuna dolara vrijednim bogatstvom. Drugi je Minco Jordanov, vlasnik Makstila, s 234 milijuna dolara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije