MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA

Božinović o nesreći autobusa: U pomoć hrvatskim policajcima uskočili su poljski kolege

06.08.2022.
u 16:36

Autobus je odvezen na osigurano parkiralište,

Ministar Davor Božinović na drugoj je današnjoj konferenciji za medije u Varaždinu rekao da je u autobusu bilo 44 osoba, 42 putnika i dva vozača. Državno odvjetništvo može naložiti razne vrste vještačenja. Autobus je odvezen na osigurano parkiralište, a osobne stvari putnika su prenesene u prostorije PU varaždinske.
U pomoć hrvatskim policajcima uskočili su poljski kolege koji se već nalaze u Hrvatskoj u sklopu suradnje u obilasku turističkih destinacija. Pomažu u komunikaciji. Podsjećamo, u slijetanju poljskog autobusa smrtno je stradalo 12 osoba, dok su 32 osobe ozlijeđene, među kojima ima i teže ozlijeđenih. Nesreća se dogodila jutros oko 5.35 sati na autocesti A4 u smjeru Zagreba, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec. Ozlijeđeni su zbrinuti u bolnicama u Varaždinu, Čakovcu te tri zagrebačke bolnice. - Došao sam i u KBC Zagreb zahvaliti osoblju na svemu što su napravili. KBC je zaprimio 6 bolesnika, od čega je jedan preminuo. Od ostalih pet, četvero je teško ozlijeđeno, a jedan je lakše ozlijeđen. S njim sam i pričao, a njemu su djelatnici omogućili da razgovara sa svojom obitelji u Poljskoj što je njemu bilo bitno - izjavio je ministar Vili Beroš o ozlijeđenima koji se nalaze u KBC-u Zagreb. Poljski ministar zdravstva Adam Wojciech Niedzielsk i zamjenik ministra vanjskih poslova Marcin Przydacz očekuju se danas u Hrvatskoj. Premijer Andrej Plenković izrazio je sućut u ime Vlade. - Razgovarao sam s poljskim premijerom povodom strašne prometne nesreće u blizini Brezničkog Huma u kojoj je poginulo 12 poljskih građana. Uime Vlade izrazio sam sućut obiteljima poginulih, izvijestivši da su sve službe angažirane i da se ozlijeđenima pruža pomoć - stoji u tvitu koji je objavio premijer.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?