Istražili smo

Božićnica u proizvodnim tvrtkama 200 do 500 KM, u trgovinama poklon-bonovi...

, Image: 55551334, License: Royalty-free, Restrictions: Not available for use in Corbis Merchandise., Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Corbis
16.12.2016.
u 07:00

Nekad su u predblagdansko vrijeme radnici na vrijeme znali da će dobiti 13. plaću, kolika god ona bila. Danas, brojni koje smo kontaktirali nisu sigurni u to. Iz većine tvrtki nam je rečeno kako će božićnice biti 100 do 200 KM. Ipak, negdje ih neće biti nikako, a negdje će biti čak i 500 KM. - Godinama je božićnica 500 KM i darivamo svoje zaposlenike vlastitim proizvodima, kazali su nam u jednom poznatom poduzeću u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Suradnja s lancima trgovina

- Nažalost, financijska situacija nam ne dopušta da ove godine dijelimo božićnice. Pripremili smo radnike ranije na to, kazali su nam u jednom drugom poduzeću. Uglavnom će božićnice davati proizvodne tvrtke. Pojedine će pak dijeliti bonove svojim zaposlenicima da kupe nešto iz trgovačkih lanaca s kojima tvrtka surađuje. Neke trgovine će pak svojim zaposlenicima dati namirnice ili nešto po njihovu izboru u određenoj vrijednosti. - Važno je ljudima darovati nešto, pa makar i simbolično. U trgovini ćemo svojim radnicima dati da izaberu neke proizvode u određenom iznosu i to će biti naš doprinos njima i njihovim obiteljima, kazali su nam u jednoj trgovini. Kad su općine i županije u pitanju, rijetke će davati božićnice. Uglavnom, već više godina to se ne događa. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?