Čeka se stav županija

Bošnjačke stranke spremile zakone razvlašćivanja županija

03.06.2017.
u 11:00

Čak i unatoč činjenici da su dulje od dvije godine na vlasti s HDZ-om, Stranka demokratske akcije i njezin “probosanski­” blok ne prestaju s podmetanjem inicijativa kojima je cilj slabiti ulogu županija i istodobno centralizirati svu vlast u Sarajevo u federalne institucije, piše Večernji list BiH.

Posebno je to vidljivo, a postalo je gotovo i predvidljivo, da iz Ministarstva kojemu je na čelu Aljoša Čampara stižu podvale. Neke od njih su i izmjene Zakona o javnom okupljanju u FBiH, kao i izmjene Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Pozivajući se na zaključke Kluba izaslanika bošnjačkoga naroda, kao i na inicijativu koja je, doduše, potekla iz Vijeća ministara, koje je potkraj travnja razmatralo informaciju o problemima oko primjene Zakona o prekršajima, uspostavljena je međuresorna radna skupina koja je izradila nacrte izmjena dvaju zakona.

Čamparino Ministarstvo

U objašnjenju izmjena nastoji se tu oblast, koja je u nadležnosti županija, oteti te je zatim prebaciti u nadležnost Federacije BiH, a sve pod krinkom borbe protiv terorizma.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?