'Nije ljuta na RH'

Borzan: V. Reding je u kampanji za iduću predsjednicu EK

Biljana Borzan (1)
Marko Mrkonjic/PIXSELL
15.09.2013.
u 09:52

Borzan je istaknula kako je uvjerena da će ova tema ubrzo prestati biti "hrvatska medijska top-tema te da nema govora o sankcijama i sličnim katastrofičnim posljedicama.

Hrvatska zastupnica u europarlamentu Biljana Borzan komentirala je aktualnu situaciju vezanu uz 'lex Perković', kao i poruke oporbe i Viviane Reding na tu temu.

Borzan je za Radio Osijek izjavila kako se o toj temi uopće nije razgovaralo na prošlotjednom plenaranom zasjedanju Europskog parlamenta u Strasbourgu, iako oporba "pokušava stvoriti dojam kako Hrvatska doživljava silne neugodnosti zbog tvrdoglavosti Vlade".

Borzan je istaknula kako je uvjerena da će ova tema ubrzo prestati biti "hrvatska medijska top-tema te da nema govora o sankcijama i sličnim katastrofičnim posljedicama. Govoreći o V. Reding Borzan je rekla kako je ona već u kapmanji za iduću predsjednicu Europske komisije.

Borzan: Reding pokušava na svaki mogući način dobiti pažnju javnosti jer je u kampanji

"Osobno mi se čini da gospođa Reding i nije iskreno ljuta na Hrvatsku kako je to u medijima ispalo. Ona je iskusna europska političarka i sada je već u kampanji za potencijalnu buduću predsjednicu Europske komisije i pokušava na svaki mogući način dobiti pažnju javnosti. Da je ozbiljno mislila kako je to prava tema, ona bi to još u ponedjeljak navečer, kada je na dnevnom redu bilo riječi o europskom uhidbenom nalogu, otvorila tu temu i pokušala poentirati na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta. Ona to tada nije niti spomenula jer je očito svjesna kako ta tema u raspravi Europskog parlamenta nije osobito zanimljiva. Međutim, odmah nakon plenarne sjednice, naši su je novinari uhvatili na hodniku, te je izrazila svoje žaljenje ne bi li time što više dojmila hrvatsku javnost", rekla je Borzan.

>> Viviane Reding: Hrvatski građani mogu utjecati na odluke EU

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije