mostar

Borjana Krišto otvorila 3. međunarodnu znanstvenu konferenciju „Pedagogija, obrazovanje i nastava“ u Mostaru

Borjana
21.10.2016.
u 13:43

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto danas je u hotelu Mostar otvorila 3. međunarodnu znanstvenu konferenciju „Pedagogija, obrazovanje i nastava“, u organizaciji fakulteta Prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti, Sveučilišta u Mostaru.

Krišto je naglasila kako je: „Važnost obrazovanja u svakom društvu od ključnog značaja za napredak na bilo kojem polju života. Upravo učitelji, nastavnici i profesori sa svojim predanim radom i zalaganjem te svojim mentorstvom, predstavljaju najvažniju kariku u oblikovanju mladih osoba u vrhunske stručnjake na polju njihovog interesa“. 

„Organizator ovogodišnje znanstvene konferencije Studij pedagogije Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru ostvaruje značajan doprinos u razvoju i stvaranju novih nositelja ove odgovorne zadaće prenošenja znanja na mlade.

Organiziranjem ovakve i sličnih konferencija na međunarodnoj razini pokazujete brigu za stanje u društvu i uvjerena sam da ćete razmjenom iskustava znanstvenika i praktičara u odgoju i obrazovanju na domaćoj, europskoj i globalnoj razini te kritičkim propitivanjem odnosa između obrazovne teorije, politike i prakse unaprijediti teoriju i praksu odgoja i obrazovanja.

Sami podatak da na ovom događaju aktivno sudjeluje preko stotinu sudionika iz dvadesetak zemalja govori o važnosti ove teme u globalnim razmjerima te je uistinu priznanje našim organizatorima“, kazala je između ostalog Krišto, te svečano otvorila konferenciju i zaželjela uspiješan rad.

Okupljnima su se obratili Mario Vasilj, dekan fakulteta Prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti i Ljerka Ostojić rektorica Sveučilišta u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije