Stanko Vincetić, načelnik općine Orašje

Borimo se kako bismo sačuvali bogato kulturno nasljeđe naših predaka

01.09.2017.
u 14:45

Na prostoru općine Orašje u tijeku su radovi na četiri velika infrastrukturna projekta i općina je trenutačno jedno veliko gradilište s raskopanim ulicama.

Projekt “Dani hrvatskog filma” godinama snažno podupire općina Orašje, a koliko ga koristi za promociju male sredine upitali smo načelnika općine Orašje Stanka Vincetića.

- Festival donosi ogromnu promociju našoj općini i najveći je kulturni te društveni događaj koji se tradicionalno ponavlja prvog vikenda u rujnu. Ivo Gregurević i kompletna manifestacija uzdižu našu sredinu iznad lokalnih okvira te je prikazuju u najljepšem svjetlu. To jasno pokazuje da ovo nije samo ruralna sredina u kojoj se ljudi bore za egzistenciju nego pokušavamo osigurati kvalitetan život u svoj punini za stanovnike ovoga prostora. Isto tako, pokušavamo i široj javnosti prezentirati ljepotu te raznolikosti naše sredine, kao i druge potencijale, što ima svoje implikacije i u političkom i u ekonomskom pogledu.

Prvi put organizirate prijam za sve goste koji očekuju svečano otvorenje festivala. Kako ćete se snaći u novoj ulozi domaćina?

- Prijam je jako ugodna stvar i prilika za upoznati neke nove ljude na određenim pozicijama. Potrudit ću se što manje ga osobno obilježiti i da ga proširim na sve naše dužnosnike, raspoređene na različitim razinama, kako bi se i oni uključili u prijam gostiju. Cilj nam je da se svatko od gostiju osjeća dobrodošao u našu sredinu i da svatko uz sebe ima svog domaćina.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije