Stručni kolegij MO

Borbena spremnost pripadnika OS BiH na zadovoljavajućoj razini

mobih
14.07.2016.
u 17:39

U zgradi Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine danas je održana sjednica Stručnog kolegija MO BiH kojom je predsjedala ministrica obrane BiH Marina Pendeš. Sjednici su nazočili zamjenik ministrice BiH za politiku i planove Sead Jusić, rukovoditelji organizacijskih cjelina MO BiH te predstavnici Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH.

Sukladno Dnevnom redu sjednice, razmatrane su prioritetne aktivnosti obrambenih institucija za naredno razdoblje, koje se prvenstveno odnose na realizaciju Plana javnih nabava za 2016. godinu, planiranje logističkih i financijskih potreba za 2017. godinu, personalna pitanja vezana za prava pripadnika OS BiH te realizacija i tijek drugih tekućih aktivnosti.

Zaključeno je da je učinjen evidentan napredak u procesu realizacije Operativnog plana za unapređenje sustava javnih nabava te izražena potpora Stručnog kolegija Operativnom timu zaduženom za praćenje ove aktivnosti. Operativni tim je zadužen i za pripremu i planiranje proračunskog zahtjeva MO BiH za 2017. godinu te Dokumenta okvirnog proračuna za 2017.-2019. godinu, koji će sadržavati prioritetna kapitalna ulaganja.

Također, odlučeno je da nadležne organizacijske cjeline MO BiH do kraja godine izrade jedinstven provedbeni akt sukladno Zakonu o javnim nabavama, a koji bi definirao područje javnih nabava i unaprijedio ovaj proces u MO i OS BiH.

Predstavnici Zajedničkog stožera OS BiH istaknuli su kako su borbena gotovost i obučenost pripadnika OS BiH na zadovoljavajućoj razini, navodeći da je pitanje popune upražnjenih ustrojbenih mjesta te modernizacije uvjetovano odobrenim proračunskim sredstvima.

Naglašeno je i da će se intenzivirati rješavanje aktualnih personalnih pitanja poput naknada za specifična zanimanja u OS BiH te su zadužene nadležne organizacijske cjeline da izrade Operativni plan za otklanjanje povećane pojave korištenja prava na bolovanje u OS BiH s ciljem sustavnog pristupa rješavanju ove pojave.

Ministrica Pendeš je na kraju sjednice još jedanput naglasila da inzistira na profesionalnom i zakonitom odnosu prema poslu svih uposlenih u institucijama obrane, čime bi se planirane tekuće aktivnosti adekvatno realizirale, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije