Sustav se mora mijenjati ili slijedi krah zdravstva

Bolnice u Federaciji platile 650 milijuna maraka PDV-a, natrag nisu dobile ništa

bih...mostar...20.11.2012...skbm...kirurgija, operacija
04.12.2016.
u 07:00

Još kada je Nikola Špirić bio na čelu Vijeća ministara, a to je bilo prije desetak godina, najavljeno je bilo kako će dio novca od trošarina na cigarete biti usmjeren prema zdravstvenom sustavu.

Stvari treba mijenjati

Od tada do danas trošarine na cigarete su nekoliko puta povećane, ali zdravstvo nije dobilo ni jednu marku. Prema informacijama koje se mogu dobiti iz Ministarstva zdravstva Federacije BiH, bolnice su do sada platile 650 milijuna maraka PDV-a, a od toga iznosa ni jedna marka nije se vratila u zdravstveni sustav.

- Zbog ovakve situacije, ukupni dug bolnica u Federaciji BiH iznosi oko 400 milijuna maraka. Bolnice su prisiljene plaćati sve obveze, a zauzvrat ne dobivaju ništa. To bi trebalo mijenjati, kažu iz Ministarstva zdravstva FBiH. Isti stav zauzimaju i bolnice, naravno, a njihovi menadžmenti poručuju kako će sigurno doći do sloma sustava ako se način rada uskoro ne promijeni...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?