domaljevac - šamac

Bolje veze s iseljenim Posavcima: Ove godine vodotoranj, 2020. gradnja primarne mreže

13.02.2019.
u 13:44

Jedna od najmanjih općina u Federaciji BiH Domaljevac-Šamac specifična je i po tome što će se u nedjelju 17. veljače u njoj održati prijevremeni izbori za načelnika općine, i to samo s jednim kandidatom iz HDZ-a BiH Stjepanom Piljićem.

Dobro osmišljeni projekti

Nakon što je dosadašnji načelnik općine podnio ostavku zbog preuzimanja druge dužnosti, za v. d. načelnika izabran je Stjepan Piljić koji je bio ravnatelj u školi u Domaljevcu. Riječi potpore Piljiću uputili su Mijo Matanović, član Predsjedništva HDZ-a BiH, Luka Jurić, dopredsjednik ŽO HDZ-a BiH Posavina, Zvonko Iljazović, predsjednik OO HDZ-a BiH Domaljevac–Šamac, i Slavko Matić, uime utemeljitelja ŽO HDZ-a Posavina. Skupu su nazočili i predstavnici županijskih i općinskih institucija predvođeni predsjednikom Skupštine Posavske županije Blažom Župarićem i načelnicima općina Orašje i Odžak Stankom Vincetićem i Jakovom Ivankovićem.

- Neću biti načelnik koji vas dijeli, već koji vodi naprijed prema projektima koji će donijeti dobro svima i biti dobro osmišljeni. Odlučio sam ovdje živjeti i ne bježim od odgovornosti. U općini su me, kada sam došao za v. d. načelnika, dočekali nedovršeni poslovi, sudski sporovi i tužbe, računi... - objasnio je Piljić.

Među prioritete je naglasio sigurnost građana jer je protekle godine u Domaljevcu bilo nekoliko požara. Već u ovom mjesecu stiže vatrogasno vozilo s opremom za pomaganje u prometnim nesrećama. Vodoopskrbu Piljić smatra prioritetom koji je u ostalim dvjema posavskim općinama već uvelike poodmakao.

Druga faza

- Još od 2006. izrađena je projektna dokumentacija vodovodne mreže i od tada se nismo daleko odmaknuli. To se mora rješavati jedinstveno i fazno. Prošlog mjeseca završena je izgradnja platforme vodotornja, a sada slijedi druga faza u kojoj ćemo imati potporu županijskog Ministarstva poljoprivrede i UNDP-a te sam uvjeren da ćemo ove godine imati završen vodotoranj, a 2020. godine počet ćemo s izgradnjom primarne mreže - naglasio je Piljić.

Istaknuo je i neriješene probleme toplica i prirodnog potencijala termalnih izvora te najavio veću pozornost prema dijaspori. Najavio je također za ljetne mjesece održavanje velikog kongresa u Domaljevcu, upravo u cilju bolje povezanosti s iseljenim Posavcima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije