nagrada Mikkelsenu

Bogdan ipak ostao bez europskog Oscara

13.12.2020.
u 16:32

Goran Bogdan ipak nije osvojio europskog Oscara, prestižnu nagradu EFA-e. Nagradu za najboljeg europskog glumca dobio je danski glumac Mads Mikkelsen. 

Iako nije osvojio nagradu, Bogdan se samom nominacijom našao u zvjezdanom društvu Vigga Mortensena, poljskog glumca Bartosza Bielena, Talijana Elia Germana i Luce Marinellija te već spomenutog Madsa Mikkelsena koji je nagradu osvojio za nastup u filmu Još jedna runda. 

Ovo je, inače, 33. po redu dodjela godišnjih priznanja. Trebala se održati 12. prosinca u islandskom Reykjaviku, no s obzirom na situaciju s pandemijom, organizatori su se odlučili za dodjelu nagrada bez publike. 

Za ulogu u filmu Otac, redatelja Srdana Golubovića, Bogdan je nominiran za najboljeg europskog glumca po izboru članova Europske filmske akademije, kao prvi hrvatski glumac nominiran u toj kategoriji, a sam film ušao je u selekcijski izbor za "europskog Oscara".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije