Admir Katica

Body kamere mogle bi se naći na uniformama policajaca u drugom tromjesečju iduće godine

POLICIJSKE Body kamere
Foto: MUP SŽ
1/3
06.12.2023.
u 09:29

Ove kamere omogućavaju snimanje audio i video zapisa koji pružaju jasan dokaz u nepredviđenim situacijama.

Ministar unutarnjih poslova Sarajevske županije Admir Katica očekuje da bi se tzv. body kamere mogle naći na uniformamama policajaca u SŽ u drugom tromjesečju iduće godine.

- Još 2021. godine sam, uviđajući iznimnu potrebu, inicirao prema Vladi SŽ projekt nabavke body kamera prilikom čega smo u ovu svrhu predvidjeli 490.000 KM. Konačno, nakon mnogih poteškoća ulazimo u završnu fazu i vjerujem da će već u drugom tromjesečju iduće godine ove kamere biti na uniformama. Inzistirali smo na ovome jer ne pristajmo na kompromise kada je u pitanju zaštita policijskih službenika i građana koji budu u interakciji s njima - rekao je Katica za Fenu.

Po njegovim riječima, incijalni plan je da se ove kamere nađu na uniformama pripadnika Jedinice za promet, zbog toga što oni po prirodi svog posla najviše dolaze u interakciju s građanima. To će biti odlična prilika za testiranje uređaja i navikavanje, kako službenika, tako i građana. Nakon toga je u planu uključivanje i drugih jedinica, a sve u skladu s prioritetima koje procijeni Uprava policije.

Ove kamere omogućavaju snimanje audio i video zapisa koji pružaju jasan dokaz u nepredviđenim situacijama.

- MUP SŽ još jednom pokazuje opredjeljenje u borbi za suzbijanje korupcije, monitoring kvaliteta rada i ponašanja policijskih službenika, ali i samih građana u međusobnoj interakciji. Nastavit ćemo modernizaciju i nabavku nove opreme svih policijskih službenika, a sve u svrhu podizanja stepena sigurnosti, prvenstveno njih samih, a zatim i svih nas - zaključio je Katica u izjavi za Fenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?