traže usvajanje Rezolucije

Blokirani granični prelazi Bijača i Gorica

granica
Foto: N1
1/2
25.04.2017.
u 11:30

Prosvjednici poručuju da neće lako odustati, blokirat će granične prelaze - dok ne ispune očekivanja.

Više od stotinu ratnih veterana koji su se jučer okupili na prosvjedima u Ljubuškom za danas su najavili blokadu graničnih prelaza budući da na sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije nije uvrštena točka koja regulira njihova prava.

Kako javlja N1, granični prelaz Bijača je već blokiran. Naime, ratni veterani traže usvajanje Rezolucije o braniteljima u Parlamentu Federacije.

Poručuju da neće lako odustati, blokirat će granične prelaze - dok ne ispune očekivanja.

"Optimist sam. Očekujem da će nas ozbiljno shvatiti i usvojiti rezoluciju. Mi ćemo ustrajati na tome. Blokirat ćemo granične prelaze gdje ulazi roba. To je pet graničnih prelaza, i cilj nam je da ih zatvorimo u istom trenutku", kazao je jedan od branitelja.

Granična policija BiH priopćila je da je danas od 11 sati zaustavljen promet na putnim pravcima iz unutrašnjosti BiH prema MGP Bijača i Gorica zbog čega je onemogućen promet preko ovih prijelaza.

Blokada prometa zbog prosvjeda članova Udruge Zaboravljeni branitelji ne provodi se na području prijelaza i nadležnost za odobravanje javnog skupa, održavanje javnog reda i mira i kontrolu opće sigurnosti na mjestima gdje je blokiran promet imaju nadležne organizacijske postrojbe županijskih MUP-ova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije