Čestitka državnog tajnika

Blinken: Brzo uspostaviti vlast i ubrzati put k EU I NATO savezu

25.11.2022.
u 14:07

Američki državni tajnik Antony Blinken uputio je čestitku povodom Dana državnosti BiH ističući kako se očekuje brza uspostava vlasti i provedba reformi koje će zemlju povesti prema euroalantskim integraciama.
"Bosna i Hercegovina se nalazi u ključnom trenutku svoje povijesti. U tjednima i mjesecima koji su pred nama, čelnici Bosne i Hercegovine imaju priliku okončati politiku podjela i formirati stabilne i funkcionalne vlade koje su sposobne nastaviti s reformama koje su neophodne kako bi osigurale mjesto koje joj pripada u euroatlantskoj zajednici naroda. Sjedinjene Države nastavljaju snažno podržavati vaš suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter. Veselim se jačanju našeg partnerstva na području sigurnosti, energetske diverzifikacije i borbe protiv korupcije u mjesecima koji dolaze", naveo je državni tajnik Blinken. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije