Sveta misa na Borovoj glavi

Blidinjsko jezero kao na dlanu, a u njemu Jelinak

19.08.2020.
u 20:41

Nakon Velike Gospe održana je misa kod križa na Borovoj glavi. Borova glava pravo je Božje davanje. Brijeg nevelik, uzbrdit i mami da se na njega uspneš. To možeš učiniti sa svih strana. A kad si na njemu, sve uokolo vidiš. Blidinjsko jezero je kao na dlanu, a u njemu se progleda brdo Jelinak. Već odavna se Borova glava druži sa svojim grobljem i s Petrovdanom, kad je blagoslov polja i sveta misa u groblju, objavio je Blidinje.net.

Ovo je treća sveta misa kod križa koji je još u izgradnji. Ovaj se križ želi spomenuti svih stradalih na Poljima u II. svjetskom ratu i poraću te Domovinskom ratu. Okupilo se više od stotinu ljudi. Svetu je misu predvodio fra Ante Marić, kapelan Polja. S njim su bili bogoslovi Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivan Tomić i fra Ivan Malić. Predvodili su liturgijsko pjevanje.

Fra Ante je propovijedao o Isusovu odnosu prema ljudima koji nisu njegova židovskog naroda – govor je bio o Sirofeničanki, Grkinji koja moli za svoju kćer teško opsjednutu. Svima je taj opisani odnos Isusa i ove majke poganke bio zanimljiv, iako su znali njegov ishod. Uvijek se i iznova da o tome razmišljati. Tako je bilo i na ovoj svetoj misi. Dan je bio prekrasan. Veliko mnoštvo djece. Svi radosni i sretni da su baš ovo mjesto izabrali za svetu misu.

Nisu izostale ni zajedničke fotografije, a okrepu su, kao i dosad, i ove godine donijeli Brotnjaci. Bogoslovi su fra Ivanu zapjevali pjesmu “Moj Ivane”, a svi su se oduševljeno pridružili, navodi Blidinje.net. Inače, Borova glava posljednja je padina planine Vran koja strmo pada u jezero Blidinje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije