STEFAN ANDONOVIĆ

Bivši šampion Srbije iznenada preminuo u 30. godini

16.05.2021.
u 17:49

Sa dubokim žaljenjem obavještavamo javnost da nas je iznenada i prerano napustio naš Stefan Andonović, bivši reprezentativac Srbije u plivanju i istaknuti plivački sudac, piše u priopćenju Udruženje plivačkih sudaca Srbije

Bivši šampion Srbije u plivanju i plivački sudac Stefan Andonović iznenada je preminuo u 30. godini.

- Sa dubokim žaljenjem obavještavamo javnost da nas je iznenada i prerano napustio naš Stefan Andonović, bivši reprezentativac Srbije u plivanju i istaknuti plivački sudaca, piše u priopćenju Udruženje plivačkih sudaca Srbije, prenosi Kurir.

 

Plivačka karijera

Stefan Andonović je rođen 13. svibnja 1991. godine u Beogradu. Bio je istaknuti član Udruženja plivačkih sudaca Srbije i nacionalni sudaca Plivačkog saveza Srbije.

Plivačku karijeru počeo je u PK Partizan, a kasnije je bio član Beogradskog plivačkog kluba i PK 11. april. U mlađim kategorijama bio je član plivačke reprezentacije Srbije, te najuspješniji plivač Beogradskih liga (osvajač čak 11 individualnih pehara). Bio je kadetski, juniorski i apsolutni državni prvak na 200 metara - delfin, kao i osvajač mnogobrojnih drugih medalja u raznim disciplinama na državnim prvenstvima i međunarodnim natjecanjima. Suedjlovao je na Europskom festivalu mladih 2007. godine u Beogradu, juniorska Balkanijada 2007. godine Pitesti, Igrama jugoistočne Europe 2008. godine u Solunu. Osvajač je brončane medalje na Balkanskom prvenstvu u plivanju u Istambulu 2009. godine.

Afirmirao masters plivanje

Po završetku aktivne natjecateljske karijere, preuzima misiju afirmiranja masters plivanja, čime još jednom neizmjerno zadužuje plivanje svojim rezultatima, darivajući najbolji dio sebe. Na masters natjecanjima postaje neprikosnoveno prvak Srbije. Na Europskom masters prvenstvu 2018. godine u Kranju u štafetnom plivanju zauzeo je četvrto mjesto u disciplini 4×50 metara mješovito.

Na Svjetskom masters prvenstvu u plivanju 2017. godine u Budimpešti zauzima sedmo mjesto u štafeti...

- U ime plivačkih sudaca “Udruženje plivačkih sudaca Srbije” upućujemo najdublje izraze sućuti njegovoj cjelokupnoj obitelji, djevojci Sanji Andrejević i mnogobrojnim prijateljima, ističe se u priopćenju Udruženja plivačkih sudaca Srbije.

Ključne riječi

Komentara 1

ZS
zspanco
19:15 16.05.2021.

Eto i taj se predozirao. Ljubi ga majka. Hladnoga.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije