tehnologija

Bivši inženjer Rimac Automobila Tino Šturlić složio fenomenalan trkaći simulator

19.01.2022.
u 07:24
‘Jako mi je fora što ljudi poput Tina, nakon iskustva u Rimac Automobilima pokrenu svoje stvari‘ - ovako je Mate Rimac sredinom prošle godine komentirao predstavljanje barke na solarni pogon 35-godišnjeg Zagrepčanina Tina Šturlića
 

No, bivši zaposlenik Rimac Automobila nije stao na tom projektu, sada je pažnju medija ukrao digitalnim motorsportom, konkretno trkaćim simulatorom vožnje.

Radi se o sofisticiranom simulatoru kojem pomažu servomotori i 'shakeri' koji simuliraju G sile i vibracije pravog trkaćeg automobila. Razlike između pravog stvarnog svijeta i simulatora praktički nema, piše jutarnji list.

Performanse Šturlićevog simulatora nedavno je isprobao i poznati YouTuber Misha Charoudin.

Prvi dojam je fenomenalan - izjavio je Charoudin o Šturlićevom simulatoru.

- Način na koji prati pokrete, posebno straga, prema sjedalu, kroz sve rubnjake, kroz sve male neravnine, to je ono što ga čini drugačijim od ostalih. Godinama sam bio protivnik simulatora, prvenstveno jer je bila prevelika razlika između stvarnog života i simulirane utrke. Ovo sada je potpuno drugačije iskustvo - završio je Misha.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?