21. i 22. ožujka

Biskupska konferencija BiH zasjeda u Mostaru

21.03.2022.
u 08:35

Tijekom zasjedanja biskupi će izabrati novog predsjednika BK BiH nakon što je papa Franjo, 29. siječnja 2022. prihvatio odreknuće od pastoralnog vodstva Vrhbosanske nadbiskupije nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održat će svoje 83. redovito zasjedanje u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, 21. i 22. ožujka pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tome Vukšića, dopredsjednika BK BiH.

Zasjedanje će započeti danas u 9 sati, a završit će u utorak, 22. ožujka u 12 sati konferencijom za novinstvo u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru na kojoj će uz domaćina zasjedanja, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Petra Palića sudjelovati i novoizabrani predsjednik BK BiH, javlja KTA.

Tijekom zasjedanja biskupi će izabrati novog predsjednika BK BiH nakon što je papa Franjo, 29. siječnja 2022. prihvatio odreknuće od pastoralnog vodstva Vrhbosanske nadbiskupije nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića čime je prestao i njegov mandat predsjednika BK BiH.

Biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva, Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela BiH.

Razgovarat će također i o aktualnom stanju Crkve i društva u Bosni i Hercegovini.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije