JASNA PORUKA
Povratak na članak

Biskupi očekuju da će hrvatske stranke nastupiti jedinstveno na izborima u BiH

“Za nadati se da su naučili nešto iz vlastitih pogrešaka, naučili od vlastite razbijenosti, odnosno nesloge i da će ispraviti te dosadašnje pogrešne korake na dobro svoga naroda i svih drugih ljudi oko nas”, rekao je na konferenciji za novinare u Mostaru predsjednik Biskupske konferencije BiH banjolučki biskup Franjo Komarica

Komentari 1

Smiljan Šokić
13:08 22.03.2014.

Cijenim stav biskupa, koji su i javno objavili. Čudi me samo što nije puno, puno ranije došlo do ovakve Izjave. Određene "grešne strukture" u hrv. vlasti u BiH su 20 godina taložili nerad i pogrešan rad. Nisu se čule teške osude na njihov javašluk. Osluhnite poštovani biskupi bilo hrvatskoga naroda, jauk prognanika, izgubljenost mladosti, posmrtni hropac staraca u tuđini i osamljenosti. Netko je tu teško promašio. Netko i neke "stožerne" strukture trebaju biti prozvane. Žalosno je što te iste strukture na inzistiranje novih političkih snaga, da zajednički nastupe za izbore (u RS), bivaju spriječene od strane stožernika. Vjerojatno se boji HDZ da se već unaprijed podjeljena sfera utjecaja ne poremeti, već unaprijed predano da se ne vrati, da se ne naljuti njegova eminencija Dodik koji ne dozvoljava povratak niti jedne hrvatske obitelji bez njegova znanja. Javno bi trebali reći da je HDZ ponajviše kriv za nepovratak Hrvata u RS, rasturanje HNS-a, odlazak mladih, tešku mat. situaciju, te prodaju šarenih laži svome narodu. Kažite to javno, pa makar priznali i svoju dio krivnje pogrešnog pristupa pogrešnim ljudima i politikama.

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.