Župa Sv. Ante Padovanskoga

Biskup Komarica u Bihaću krizmao 12 djevojčica i dječaka

25.04.2022.
u 18:02

Biskup Komarica nije skrivao svoju radost što je ove mlade krizmom uveo u svijet odraslih vjernika.

U Župnoj crkvi Svetog Ante Padovanskog u Bihaću bilo je posebno svečano. U nazočnosti brojnih župljana, roditelja i kumova mons. Franjo Komarica, biskup banjolučki dodijelio je sakrament svete potvrde i time krizmao dvanaest djevojčica i dječaka ove župe, učenika osmih i devetih razreda osnovne škole. 

Mladi krizmanici su ovim sakramentom primili snagu Duha Svetoga kojom, sada mogu svjedočiti svoju vjeru. Tako su ušli u svijet odraslih vjernika, a misnim slavljem kojeg je predslavio biskup Komarica ovaj značajan trenutak u životu vjernika, u Župi Sv. Ante Padovanskoga ostat će upamćen, posebice u obiteljima krizmanih djevojčica i dječaka. 

Biskup mons. Franjo Komarica je sakrament svete potvrde prvi put u Bihaću krizmanicima podijelio prije čak 35 godina, tada kao mladi biskup, a prethodna Krizma je u bihaćkoj župi bila prije dvije godine. 

Neophodnu katehetsku pouku ovih krizmanika za ovaj sakrament obavio je fra Ivan Tučić, župni vikar i njihov vjeroučitelj. Biskup Komarica nije skrivao svoju radost što je ove mlade krizmom uveo u svijet odraslih vjernika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije