primio predstavnike Isusovačke službe za izbjeglice

Biskup Komarica obećao pomoći oko problema migranata u Bihaću

KT
26.09.2020.
u 14:56

Banjolučki biskup Franjo Komarica primio je u posjet novog ravnatelja Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi (JRS) p. Stanka Pericu i dr. Hamdiju Lipovaču, voditelja JRS u Bihaću.

Oni su ga izvijestili o sve dramatičnijoj situaciji s brojnim migrantima iz arapskih zemalja na području grada Bihaća i Unsko-sanskoj županiji, te zamolili od biskupa preporuku za njihove zahtjeve prema nekim stranim crkvenim organizacijama, piše na mrežnoj stranici Banjolučke biskupije.

Biskup je svojim gostima zahvalio na informacijama i na njihovom trudu, kao i na trudu njihovih suradnika oko zbrinjavanja velikog broja stranih ljudi s njihovim brojnim egzistencijalnim potrebama. Upoznao ih je kako su članovi Biskupske Konferencije BiH – „u vezi sa zabrinjavajućom situacijom priliva sve većeg broja migranata u BiH, osobito u bihaćkom kraju“ – još prošle 2019., sa svoga 76. redovitog zasjedanja u Banjoj Luci, uputili javni apel „ državnim vlastima i međunarodnim političkim i humanitarnim strukturama, da se odgovorno i pravedno sučele s ovom humanitarnom i sigurnosnom problematikom, koja ponegdje poprima dramatične razmjere“! 

Biskupi su također izjavili kako podupiru karitativne djelatnike i sve crkvene institucije da u evanđeoskom duhu pomognu svima u nevolji, piše Nedjelja.ba. 

Biskup Komarica je i ovaj put naglasio da je u uspješnom rješavanju ove aktualne humanitarne krize, potrebno djelovati udruženim snagama.

Predložio je da se što prije održi radni sastanak predstavnika svih karitativnih i humanitarnih organizacija, koje su uključene u ublaživanje migrantske krize na području USŽ. Ponudio je za sastanak novootvorenu Kuću Susreta Mariju Zvijezdu u Banjoj Luci.

Biskup je obećao pomoći gdje i kako bude mogao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije