Bihać

Bišćani protiv gradnje hidrocentrale na Uni

gdhfh
30.10.2016.
u 16:45

Posljednih nekoliko mjeseci u Bihaću su se utišale priče oko gradnji hidrocentrala na rijeci Uni. 

Međutim, ljubitelji Une smatraju da nitko nije odustao od takvih namjera, već da čekaju pravi trenutak kako bi unatoč protivljenjima izgradili hidroelektranu Unac, piše Faktor.ba.

Bišćani su protiv gradnji na smaragdnoj rijeci, a jasno su to pokazali početkom godine – pridruživši se regionalnoj inicijativi Balkan Rivers tours.

Ovaj vikend su rezervirali za ponovno skretanje pažnje građanima, jer još uvijek, kako kažu, tema gradnji na Uni „visi u zraku“ . Bihaćki kajakaši zajedno s prijateljima i rafting agencijama iz Slovenije, Hrvatske i Norveške u subotu su istraživali kanjon Unca do Martin Broda, a danas su uživali u ljepotama Une u bihaćkom području.

- Okupili smo se danas kako bismo pokazali da želimo zaštiti našu rijeku. Naš glas "ne" je jasan i zajedno s prijateljima iz cijelog svijeta potrudit ćemo se da se daleko čuje - naglasio je Samir Karabašić, trener Kajak Kanu kluba „Una“ iz Bihaća.

Uz sunce i dobro društvo kajakaši su odveslali prema bihaćkom naselju Kralje, gdje su nastavili druženje uz poruku "ne damo naše rijeke".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije