Novi Travnik

Bikeri organizirali vjenčanje i kupuju kuću mladom paru Karač

Klix.ba
30.05.2019.
u 10:16

Mladi bračni par iz Novog Travnika Semin i Aldina Karač uz pomoć bikera stupili su u brak, ali i počeli razmišljati o boljem životu s obzirom na to da će im njihovi prijatelji kupiti i obnoviti uću u kojoj će živjeti, piše Klix.ba. 

Semin i Aldina imaju dvoje djece, a tri godine su živjeli u izvanbračnoj zajednici. Svoj brak su okrunili jučer u Novom Travniku, ali i počeli sanjati u novom, boljem, životu. 

Sve je počelo sasvim slučajno kada su bikeri iz Motokluba Grunf Brčko vidjeli priču o Seminu i Aldini Karač koji s dvoje djece žive u kući koju unajmljuju, a koja je jedva uvjetna za život.

Nakon toga, članovi Grunfa i Motokluba Old Town Travnik obišli su obitelj Karač te vidjeli kako žive uteškim uvjetima s dvoje djece od godinu i pol i četiri mjeseca.

U razgovoru za Klix.ba osnivač MK Old Town Travnik Nedeljko Grahović je kazao kako su Semin i Aldina nezaposleni i žive u kući bez struje i vode.

"Obavili smo razgovor s njima, a prije toga sam stupio u kontakt s organizacijom u Sarajevu, preko Pomozi.ba, koja se bavi pomaganjem djeci, te su oni obećali pomoći hranom i drugim potrebnim stvarima, ali smo i mi prilikom našeg posjeta donijeli neke stvari. Tada su nam rekli da je vlasnik kuće u kojoj su živjeli kao podstanari voljan prodati kuću, obavili smo razgovor i dogovorili cijenu. Prihvatio sam na sebe odgovornost da organiziramo akciju i zajednički radimo na tome da toj obitelji kupimo kuću", govori Grahović.

Na žiroračun su ubrzo legla i prva sredstva, a novac su prikupljali i osobno od prijatelja i poznanika. Balkan bikeri iz Hamburga su iskazali spremnost pomoći ovoj obitelji te su prilikom posjeta BiH uručili novčana sredstva i uskoro će kuća obitelji Karač imati i struju i vodu i natpis s njihovim prezimenom.

Dok su se razgovori o kući privodili kraju, bikeri su doznali da Semin i Aldina žive u izvanbračnoj zajednici već tri godine te da zbog nedostatka financija i drugih okolnosti nikada nisu okrunili svoj brak.

"Otišli smo kod načelnika Novog Travnika Refika Lende, rekli mu sve što smo uradili i što planiramo uraditi. Brzo je pozvao svoje službenike i općina je organizirala vjenčanje o svom trošku, a preuzet će i prepis kuće i ostatak papirologije na sebe. To je jedan vid pomoći Općine Novi Travnik ovoj obitelji i zahvalni smo im na tome jer ćemo višak novca usmjeriti na obnovu kuće u kojoj žive", govori Grahović te dodaje da bi ovaj bračni par sve procedure trebao završiti za desetak dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?