U Hrvatskom domu u Kandiji kod Bugojna Božićni koncert vokalnog sastava Ad Libitum iz Nove Bile

"Bijeli Božić", "Tiha noć"... povratnicima upotpunili radost iščekivanja Isusova rođenja

storyeditor/2023-12-12/kandija.jpg
13.12.2023.
u 20:30

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva "Kandija", nositelja kulturnih i sportskih sadržaja u Kandiji u proteklih više od 20 godina, u Hrvatskom domu u ovom bugojanskom povratničkom mjestu održan je Božićni koncert vokalnog sastava Ad Libitum iz Nove Bile, piše Večernji list BiH.

Ženski sastav

Sastav, koji čini pet iznimno talentiranih ženskih glasova pod vodstvom Sanje Grabovac, osnovan je u lipnju 2019. godine. Na repertoaru imaju širok spektar različitih žanrova i stilova, uključujući evergrine, sevdalinke, duhovne, kao i skladbe domaćih i stranih autora. U njima nalaze inspiraciju, ali svakoj izvedbi daju vlastiti pečat, svježine i autentične interpretacije. Članice VS Ad Libitum dosad su održale 15 solističkih koncerata diljem zemlje. Među njima su božićno-novogodišnji i adventski, kao i koncerti duhovne glazbe. U Kandiju su članice sastava donijele jedinstvenu radost iščekivanja Božića, uz ostale, i izvedbom najpoznatijih božićnih pjesama "Svim na zemlji mir veselje", "Veselje ti navješćujem", kao i "Bijeli Božić" te "Tiha noć".

Uz članice VS Ad Libitum, kao gosti Božićnog koncerta u Kandiji nastupili su članovi folklorne skupine Hrvatskog kulturnog društva "Napredak", podružnice Bugojno, pod vodstvom Zdravka Antunovića, koji su izveli tradicijske pjesme i plesove katoličkog puka ovoga kraja.

Izvedbama dijela klasične glazbe nastupile su i Iva Čović, sopranistica, uz glasovirsku pratnju Ane Šute.

- Uz zornice, molitvu, ukrašavanje, darivanje i obitelj, Božić je i radost te pjesma i igra - podsjetila je okupljene voditeljica programa Stela Konta, zahvalivši HKD-u "Kandija" i predsjedniku Društva Miroslavu Zeliću na organiziranju još jednog iznimno posjećenog kulturnog događaja u Kandiji, u ratu do temelja srušenoj katoličkoj župi u kojoj se život, poput feniksa, digao iz pepela te obnovio, kako u materijalnom tako i duhovnom i kulturnom pogledu.

Druženje uz domjenak

Posebna zahvalnost upućena je izvođačima koji su bugojanskim Hrvatima svojim nastupima obogatili vrijeme iščekivanja najradosnijeg kršćanskog blagdana. Nakon koncerta, gosti, organizatori i posjetitelji nastavili su druženje uz kuhano vino i prigodan domjenak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?