na izvanrednoj sjednici

Vijeće ministara donijelo odluku o povlačenju prve tranše kredita MMF-a

Vijeće ministara
06.09.2016.
u 10:26

Vijeće ministara BiH na izvanrednoj sjednici donijelo je Odluku o povlačenju prve tranše Proširenog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u iznosu od 154.155.170,11 KM i ovlastilo ministra financija i trezora BiH da izda Promisornu notu i provede potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti za povlačenje prve tranše.

Od sredstava u iznosu od 154.155.170,11 KM, dvije trećine alocirano je za proračun Federacije BiH, a jedna trećina za proračun Republike Srpske. Otplatu duga obavljat će entiteti u skladu s važećim zakonskim propisima.

Očekuje se da bi prva tranša trebala biti doznačena BiH 9. rujna 2016. godine, nakon što Izvršni odbor MMF-a 7. rujna ove godine odobri novi Produženi aranžman za BiH.

Novi Produženi aranžman za Bosnu i Hercegovinu vrijedan je ukupno 1.077.030.789,00 KM i bit će odobravan u tranšama u razdoblju od tri godine.  

Ključne riječi
MMF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?