Kandidat za budućeg člana Europske komisije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju će nakon izbora posjetiti BiH

Hahn ustvrdio: BiH se mora pokrenuti od daytonske prema bruxelleskoj logici

hahn
Foto: agencije
04.10.2014.
u 21:28

Da ovakva situacija u BiH nije prihvatljiva i da država mora izići iz okova Daytona i gledati prema Bruxellesu stav je i Austrijanca Johannesa Hahna, kandidata Europske komisije za povjerenika za europsko susjedstvo i pregovore o proširenju.

Hahn je tijekom trosatnog saslušanja pred Odborom za vanjske poslove Europskog parlamenta ponovio riječi novoga predsjednika Europske komisije Jeana-Claudea Junckera da za vrijeme mandata sljedeće Komisije nijedna zemlja neće ući u EU-u, ali i da proces proširenja neće mirovati, niti će se sadašnji pregovori sa kandidatkinjama za EU zaustaviti.
Hahn je rekao da se mora prevladati sadašnji zastoj u reformama u Bosni i Hercegovini, te je najavio skorašnji posjet ovoj državi.
- Sadašnje stanje u BiH je neprihatljivo i ona se mora pokrenuti od daytonske prema bruxelleskoj logici - rekao je Hahn.

Komentara 1

SE
sensor
19:27 05.10.2014.

ne samo da će BIH opstati, nego će jadni dodig otići, a tzv republika srpska ubrzo biti ukinuta!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?