Čović - Moore

BiH predstoji još dug put ka unutarnjoj stabilizaciji, demokratizaciji, ravnopravnosti

23.08.2017.
u 17:48

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je danas u oproštajni posjet šefa Misije OESS-a u BiH veleposlanika Jonathana Moorea.

Moore je zahvalio predsjedatelju Predsjedništva za podršku i predanu suradnju u rješavanju brojnih, često složenih pitanja u okviru mandata Misije OESS-a u BiH.

Čović je iskazao posebnu zahvalnost Mooreu za nemjerljiv doprinos unapređenju demokracije i ljudskih prava u BiH, istaknuvši njegov izuzetan doprinos izgradnji boljeg društva i odnosa u BiH. Dodao je kako je svojom otvorenošću i konkretnošću Moore ostavio neizbrisiv trag, te istaknuo da su BiH potrebni diplomati i prijatelji koji imaju svijest, sposobnost i znanja koja je kroz svoj djelovanje posvjedočio Moore.

Izrazili su obostrano zadovoljstvo izuzetnim odnosom koji je uspostavljen između OESS-a i svih relevantnih subjekata u BiH. Čović je istaknuo da je taj odnos prvenstveno zasluga Moora koji je strpljivo i predano gradio komunikaciju s predstavnicima svih društveno-političkih grupa u Bosni i Hercegovini. 

Ocijenili su da BiH predstoji još dug put ka unutarnjoj stabilizaciji, demokratizaciji, izgradnji pravičnog društva zasnovanog na jednakosti i ravnopravnosti, te ostalim vrijednostima koje baštini organizacija OESS-a, na kojem je nužno istrajati, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?