Igor Crnadak

BiH pokazala da može voditi ozbiljne poslove na međunarodnoj sceni

Igor Crnadak
29.09.2016.
u 15:58

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak kazao je da je za vrijeme predsjedavanja BiH Komitetom ministara Vijeća Europe BiH pokazala da, iako je mala zemlja na početku razvoja, može voditi ozbiljne poslove na međunarodnoj sceni.

To je izjavio u uvodnom obraćanju na prijemu upriličenom danas u Sarajevu povodom uspješne realizacije prvog predsjedavanja BiH Komitetom ministara Vijeća Europe, u razdoblju svibanj - studeni 2015. godine.

Crnadak je istaknuo da je Vijeće Europe najveća međunarodna organizacija u Europi koja okuplja zemlje oko važnih vrijednosti koje popravljaju i utječu na kvalitetu života u svakoj od tih zemalja.

Napomenuo je da je ovo prvo predsjedavanje BiH Vijećem Europe, ali da je od trenutka kada je BiH 19. svibnja preuzela predsjedavanje od Belgije, pa do trenutka kad ga je predala Bugarskoj, bila posvećena tome.

Podsjetio je da je BiH za tih šest mjeseci imala i službenu ulogu u nekoliko važnih pitanja i osjetljivih tema kao što su Ukrajina, odnos Azejberdžana i Jermenije te pitanje u vezi s proračunom Vijeća Europe.

Istaknuo je da predsjedavanje Vijećem Europe ne samo da je doprinijelo promociji zemlje već je omogućilo i mnogim gradovima u BiH da se istaknu na međunarodnoj sceni i poprave imidž BiH.

Kako je rekao, od mnogobrojnih visokih europskih dužnosnika i institucija stigle su pozitivne ocjene za bh. predsjedavanje, što je potvrdilo da je BiH uradila dobar posao.

- Ovo predsjedavanje ostat će jedna od najvažnijih točki u mom poslu koji obavljam u Ministarstvu vanjskih poslova BiH - zaključio je Crnadak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?