nema službene potvrde

BiH nije obavještena o zabrani uvoza bh. proizvoda u Rusiju

Rosselkhoznadzor
04.08.2016.
u 11:18

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH još nije dobilo službenu obavijest od Ruske veterinarske i fitosanitarne regulatorne kompanije “Rosselkhoznadzor” da se zabranjuje uvoz bh. proizvoda u Rusiju - rečeno je Feni u tom bh. ministarstvu.

Dodaju da će u tijeku dana prikupiti više informacija da vide o čemu se radi i da se, eventualni problem, u vezi s tim pitanjem što prije riješi.

Ruska veterinarska i fitosanitarna regulatorna kompanija “Rosselkhoznadzor” od 4. kolovoza će uvesti privremenu zabranu na uvoz proizvoda iz Bosne i Hercegovine zbog nedostatka potvrde o sigurnosti proizvoda, prenijeli su pojedini mediji.

– Ograničenje se uvodi zbog nedostatka informacija o fitosanitarnom statusu Bosne i Hercegovine kao i zbog odbijanja Ministarstva vanjske trgovine BiH da prihvati inspekciju “Rosselkhoznadzora” koja je trebala provesti fitosanitarnu kontrolu sustava – navodi se u priopćenju te ruske regulatorne tvrtke. 

Zabrana se posebno odnosi na uvoz proizvoda putem trećih zemalja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije