Zahtjev za obustavu gradnje Pelješkog mosta

BiH nema plan za gradnju 
luke u Neumu

23.09.2017.
u 13:00

Pokušaj osporavanja gradnje Pelješkog mosta kojom prijeti isključivo bošnjačka politička nomenklatura u BiH, pred svim institucijama Europske unije, ali u UN-a zadužene za granične sporove biti će glatko odbijena. Zašto? Žalba nema nikakvo pravno uporište jer BiH kao država nema uopće nikakav plan u gradnju buduće pomorske luke u Neumu, a poziva se da bi Pelješki most, mogao biti fizička barijera za ulazak većih teretnih brodova u tu imaganiranu Neumsku luku. Kako je gradnja sporne luke u Neumu plod dnevno-političke imaginacije, svjedoči podatak da BiH nema ni u opisnim crtama projekt kojim bi mahala pred tijelima EU-a ili UN-a u cilju zabrane gradnje mosta. To potvrđuje i izjava prof. dr. Munira Jahića koji u razgovoru za portal Vijesti ba. komentirao pristup BiH u članstvo Transportne zajednice koja će po njemu donijeti višestruke koristi za komplet bh. infrastrukturu.

“Fokusirao bih se na vodni transport. Žao mi je što, kao pomorska zemlja, nismo u ovom projektu imali razmišljanje o izgradnji luke u Neumu, na vanjskoj strani poluotoka Klek. Dana je prednost luci koja već egzistira, riječna luka u Distriktu Brčko, što svakako ima svoj značaj”. zaključuje prof.dr. Muhić.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije