Mektić:

BiH nastavit će da prati situaciju s migrantima

Mektić
Foto: FENA
09.03.2016.
u 12:54

Bosna i Hercegovina nastavit će da prati situaciju s migrantima nakon odluke zemalja EU da počnu primjenjivati šengenska pravila, čime je praktično ukinuta dosadašnja balkanska ruta, kazao je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić danas na sastanku s veleposlanikom Italije u BiH Ruggero Corriasom.   

Također, ocijenio je kako nije realno eventualno otvaranje alternativnog pravca koja bi išao preko BiH imajući u vidu da su zatvorene granice u nastavku trase prema EU.

Tijekom sastanka razgovarano je i o borbi protiv terorizma te projektu deradikalizacije.

Mektić je istakao kako su mjere koje poduzimaju sigurnosne i pravosudne agencije značajno ograničile djelovanje radikalnih grupa, a istovremeno je iskazan interes pojedinaca koje ratuju u Siriji i Iraku za povratak i sporazumno priznavanje krivice.

Mektić je istaknuo kako je aktuelno pitanje vezano za djelovanje paradžemata u BiH te da će u saradnji sa Islamskom zajednicom dogovoriti naredne korake za rješavanje tog problema, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije