Gordan Grlić Radman

BiH je prelijepa zemlja, treba joj mir, stabilnost, jednakopravnost svih naroda

Patrik Macek/PIXSELL
31.07.2019.
u 18:08

Novi šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u srijedu da u međunarodnim odnosima nije uobičajeno reagirati na neprovjerene informacije, komentirajući tako reakcije iz BiH na navodnu izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, objavljene u Jerusalem Postu, koju je ona demantirala.

Radman je također istaknuo da je otvoren za dijalog sa svima.

"Uobičajeno je u međunarodnim odnosima ne reagirati na neprovjerene informacije", komentirao je Radman reakcije koje su pristigle iz BiH na objavu izraleskog lista Jeruzalem Posta koji je objavio navodnu izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, prilikom posjeta Izraelu, kako je "BiH nestabilna država pod utjecajem militantnog islama", prenosi Hina.

"U prvim danima uspostavljam dijalog sa svima i u tom nekom ozračju želim graditi vlastiti put. Krenuo bih pozitivno prema svemu. Mi imamo otvorena pitanja sa svim susjedima. Krenimo u misiju dobre volje i mira", odgovorio je Radman na pitanje smatra li agresivnim reakcije iz BiH.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao je hrvatskog veleposlanika u BiH na hitan sastanak, a Radman je rekao da zemlja "ima na to pravo" te da je to "uobičajena diplomatska praksa".

"Bosna i Hercegovina je prelijepa zemlja i jako puno je propatila. Njoj treba mir, stabilnost, jednakopravnost svih naroda. To je na koncu u interesu i Hrvatskoj. Jučer smo o tome razgovarali i s predsjednicom Komisije Ursulom von der Leyen", istaknuo je novi ministar vanjskih i europskih poslova.

Novinarka Jerusalem Posta Greer Fay Cashman, autorica spornog članka, dan poslije demantirala je svoje navode te sada tvrdi da hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije govorila o Iranu, osim u dijelu gdje se spominje porijeklo migranata koji se trenutno nalaze u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?