TRNINIĆ I JUSKO:

BiH ispunila sve preuduvjete za izgradnju mosta na Savi kod Gradiške

TRNINIĆ I JUSKO
16.12.2016.
u 16:32

Bosna i Hercegovina ispunila je sve preduvjete kada je u pitanju izgradnja mosta na Savi kod Gradiške potvrđeno je danas u Banjaluci na sastanku ministra prometa i veza Republike Srpske Neđe Trninića s ministrom komunikacija i transporta BiH Ismirom Juskom.

Kako je priopćeno iz ministarstva prometa i veza RS ministri u najskorijem vremenu očekuju povratne informacija od hrvatskih vlasti, kako bi se započelo s aktivnostima oko pripreme tenderske dokumentacije.

Na sastanku su razmatrana aktualna pitanja i problemi iz oblasti transporta i komunikacija, među kojima su između ostalog veliki infrastrukturni projekti, propisi iz oblasti prevoza u međunarodnom cestovnom prometu, kao i problemi nelegalnog prevoza i nelojalne konkurencije.

– Kada je u pitanju izgradnja mosta preko Drine kod Bratunca, istaknuto je da projekat napreduje planiranom dinamikom, kao i da su riješena pitanja finansciranja zajedničkog graničnog prelaza, navodi se u priopćenju.

Trninić podsjetio je da od Nove godine može doći do onemogućavanja obavljanja djelatnosti prevoznicima koji imaju važeće entitetske licence, jer nije došlo do izmjene Pravilnika o uvjetima za izdavanje licenci i kvalifikacijske kartice vozača, te je apelirao da se do kraja prosinca ovo pitanje riješi na način da prevoznici s entitetskim licencama mogu obavljati djelatnost, tj. prelaziti granicu.

Dogovoreno je i da Ministarstvo komunikacija i transporta BiH organizira sastanak s Upravom za neizravno oporezivanje i Graničnom policijom BiH u vezi kontrole stranih prevoznika kada su u pitanju dozvole za međunarodni prevoz, javlja Anadolija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije