Džuvo - Stoltenberg

BiH ima punu podršku u nastojanjima da se priključi NATO i EU

nato
25.04.2016.
u 15:06

Šef Misije Bosne i Hercegovine pri Sjevernoatlantskom savezu (NATO) veleposlanik Almir Džuvo predao je danas akreditivna pisma generalnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu.

Veleposlanik Džuvo je informirao generalnog tajnika NATO-a o napretku u aktivnostima koje institucije BiH poduzimaju na realizaciji reformi kako bi ubrzali put BiH ka euroatlanstskim integracijama, a koji je prepoznat od međunarodne zajednice i koji je rezultirao predajom aplikacije za članstvo u Europskoj uniji (EU).

Džuvo je posebno istaknuo značajan napredak na putu ka NATO-u, kao što je dostignuti visok stupanj intereoperabilnosti oružanih snaga BiH sa NATO, zajedno s procesom knjiženja perspektivne vojne imovine kao glavnim uvjetom aktiviranja Akcijskog plana za članstvo (MAP).

Također, kazao je da aktiviranje MAP-a predstavlja važnu poruku i naglasio važnost politike "otvorenih vrata."

Šef Misije BiH pri NATO-u i generalni tajnik NATO-a razmijenili su mišljenja o aktualnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u regiji i svijetu, a generalni tajnik je istaknuo da BiH u njemu ima prijatelja te da pruža punu podršku BiH u njenim nastojanjima da se priključi NATO i EU, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije