Zvizdić – Al Raisi:

BiH dobila poziv za sudjelovanje na EXPO 2020 u Dubaiju

Zvizdić
03.06.2016.
u 12:49

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog veleposlanik Ujedinjenih Arapskih Emirata za BiH sa sjedištem u Rimu Sagera Nassera Al Raisija.

Tom prilikom, veleposlanik Al Raisi se predsjedatelju Zvizdiću zahvalio na gostoprimstvu i uručio poziv njemu osobno i Vijeću ministara BiH od potpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata,  Mohammeda Bin Rashida Al Maktouma za sudjelovanje Bosne i Hercegovine na Svjetskoj izložbi EXPO 2020.godine u Dubaiju. Istaknuo je da će ovako značajan sajam biti prvi put održan u regiji Bliskog istoka.

Predsjedatelj Zvizdić je, uz izraze zahvalnosti, prihvatio poziv i rekao da će prisustvo Bosne i Hercegovine na ovako značajnom sajmu pružiti mnoge poslovne mogućnosti.

Tijekom susreta, suglasili su se da su bilateralni odnosi dvije države izvanredni  i da postoji prostor za unaprjeđenje suradnje, posebno u oblasti ekonomije, poljoprivrede, turizma, transporta, infrastrukture, telekomunikacija itd.

Predsjedatelj Zvizdić je upoznao veleposlanika Al Raisija s progresom ostvarenim u BiH, s posebnim naglaskom na prioritet procesa približavanja Europskoj uniji i NATO-u.

Obje strane su iskazale spremnost za rad na jačanju privredne suradnje i međusobne zaštite investicija, uz veoma bitnu institucionalnu suradnju, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?