Čović s Lajčakom

BiH čini napore kako bi se intenzivnije otvorio put u EU

čović-lajčak
02.10.2015.
u 10:40

Čović je informirao ministra Lajčáka o aktualnoj političkoj situaciji i reformama koje se provode u BiH

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović sastao se u New Yorku s ministrom vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike Miroslavom Lajčákom. 

Predsjedatelj Čović informirao je ministra Lajčáka o aktualnoj političkoj situaciji i reformama koje se provode u BiH. Razgovarano je i o ispunjavanju uvjeta za pristupanje Bosne i Hercegovini Europskoj uniji.

Ministar Lajčák iskazao je zadovoljstvo zbog opredijeljenosti BiH za reforme i integracije. Zajednički je ocijenjeno da Bosna i Hercegovina čini napore kako bi se intenzivnije otvorio put ulaska BiH u Europsku uniju. Razgovarano je i o situaciji sa izbjeglicama, te o aktivnostima vezanim za zasjedanje Glavne skupštine Ujedinjenih naroda, priopćeno je iz Predsjedništva. 

Tijekom boravka u New Yorku, predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović položio je vijenac na mjestu srušenoga Svjetskog trgovačkog centra (World Trade Center) i odao počast žrtvama terorističkog napada 11. rujna 2001. godine. Posjetio je i Grand Zero Memorial.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?