ODLUKA PREDSJEDNIŠTVA

BiH će pristupiti zajedničkom sporazumu kako bi dobila medicinsku opremu iz EU

09.04.2020.
u 19:15

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je zbog stanja prirodne ili druge nesreće izazvane pandemijom koronavirusa, koja prijeti opstanku nacije, dalo pristanak da se Sporazum o zajedničkoj javnoj nabavci medicinskih protumjera primjenjuje privremeno do okončanja postupka ratifikacije.

Predsjedništvo BiH je to učinilo u skladu sa članom 9. Zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora.

Ovom odlukom se propisuju pristupanje i pristanak Bosne i Hercegovine na Sporazum o zajedničkoj javnoj nabavci medicinskih protumjera, s tim da se međunarodni ugovor privremeno primjenjuje do okončanja postupka ratifikacije te davanja ovlaštenja ministru vanjskih poslova BiH da potpiše sporazum.

Podsjećamo, svi veleposlanici država članica Europske unije, akreditiranih u BiH, kao i komandant EUFOR-a i šef Delegacije EU u BiH/specijalni predstavnik Europske unije u BiH Johann Sattler, nedavno su napravili zajednički osvrt u vezi s aktualnom situacijom u BiH i Europi prouzrokovanom pandemijom koronavirusa.

Kako su kazali, BiH može očekivati medicinsku opremu iz EU, ali mora pristupiti zajedničkom sporazumu. BiH je zajedno sa susjedima sa Zapadnog Balkana pozvana da pristupi Zajedničkom sporazumu za nabavku hitne medicinske opreme.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije