anoniman i nenametljiv

NAJNEOBIČNIJI BALKANSKI BOGATAŠ! Bh. poduzetnik o kojemu se ne zna ništa

screenshot
25.05.2021.
u 08:36

Ovaj netipični poduzetnik bez skandala zapravo je ugodna pojava i utoliko što je cijenjen u svojem rodnom mjestu gdje je na glasu kao uspješan i humanitaran čovjek.

Bogat, anoniman i nenametljiv, najjednostavniji je to opis najbogatijeg Bosanca Drage Malinovića iz Prnjavora, o kojemu se čak ni u njegovoj rodnoj Bosni i Hercegovini ne zna previše.

Neobično je to za poduzetnika koji je svoje poslovanje izgradio do te mjere da ga se smatra jednim od sedmero najbogatijih ljudi na Balkanu, no Malinović i jest biznismen kojega se zasigurno ne može opisati kao tipičnog poduzetnika s ovih prostora. Vlasnik je kompanije Komerc-mali, a premda mediji u regiji o njemu izvještavaju kao jednome od najmoćnijih, uz njegovo ime afere se ne mogu povezati, piše Dnevno.hr

Ovaj netipični poduzetnik bez skandala zapravo je ugodna pojava i utoliko što je cijenjen u svojem rodnom mjestu gdje je na glasu kao uspješan i humanitaran čovjek.

Lokalno stanovništvo posebno ga cijeni jer je milijun maraka uložio u izgradnju nove škole Branko Ćopić. Da je napravio hvale vrijedan projekt, potvrdila je i plaketa Najplemenitiji podvig godine koju su mu dodijelile beogradske Večernje novosti. 

Kompanija Komerc-mali na čelu koje sjedi ovaj tajanstveni bh. poduzetnik godišnje ostvaruje prihode od oko 25 milijuna eura, a tvrtku je na noge počeo postavljati davne 2003. godine kada je Komerc-mali osnovan kao društvo s ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Prnjavoru.

Djelatnost na koju se fokusirao bila je trgovina na veliko i malo građevinskim materijalima, a koncem devedesetih osnovna djelatnost ovog poduzeća postaje trgovina na veliko građevinskim materijalom sa najvećim učešćem proizvoda crne metalurgije u građevinarstvu.

Pored toga što je Malinović danas sveprisutan na bosanskohercegovačkom tržištu, on svoje proizvode uspješno plasira na hrvatsko i srpsko tržište te se u BIH medijima objašnjava kako ima razvijeno i osigurano tržište za plasman i nabavu robe i repromaterijala namjenjenih proizvodnji.

Svoje poslovanje Malinović je proširio iz građevinskih armaturnih mreža u pogonu u Banja Luci, od koga ih i plasira na izvozna tržišta, a pored svega toga ovaj osebujni i tajanstveni bogataš na glasu je kao financijer brojnih uspješnih lokalnih projekata, što zasigurno doprinosi njegovom statusu netipičnog bogataša.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije