PROMOCIJA TURIZMA

Biciklisti iz BiH će u nedjelju oživjeti Ćirinu prugu od Mostara do Čapljine

klix.ba
13.04.2021.
u 18:01

Biciklijada koja promovira staru Ćirinu prugu od Mostara do Čapljine i turističke kapacitete južne Hercegovine u nedjelju 18. travnja će okupiti bicikliste iz raznih krajeva BiH.

Biciklistička karavana krenut će iz Mostara u 10 sati u organizaciji Udruga za promociju biciklizma "HerzegovinaBike" i biciklistički klub Mostar uz važeće epidemiološke mjere.

Organizatori ističu kako se početkom prošle godine ova promotivna biciklijada nije održala zbog otkazivanja svih događaja uslijed nepovoljne epidemiološke situacije, te se nadaju kako će ove godine imati lijepo druženje i oživjeti aktivni turizam na jugu zemlje.

Podsjećaju da je proteklih godina ova biciklijada bilježila rekordni broj od 200 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske koji su biciklirajući na dionici od 40 kilometara posjetili Blagaj, Bunu, Počitelj i Čapljinu, kao i sve njihove povijesne i kulturne znamenitosti.

Predsjednik Biciklističkog saveza BiH Toni Zorić kaže kao je ova biciklijada od višestrukog značaja, te da će u najboljem svjetlu predstaviti kulturne i povijesne znamenitosti koje Ćirina trasa na spomenutoj dionici ima za ponuditi.

"Sigurni smo da nećemo imati goste iz regije, ali vjerujemo kako će naši prijatelji iz cijele Bosne i Hercegovine na taj dan posjetiti Hercegovinu i uživati u lijepom vremenu, svježem zraku i ugodnom društvu. Naravno, ove godine imamo i naše cikloturističke vodiče koji će biti voditelji ove biciklijade i našim gostima prezentirati sve destinacije koje posjetimo na našem putovanju, te se tako dodatno educirati za ispunjavanje svih uslova kako bi od Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine dobili licencu cikloturističkog vodiča", kaže Zorić.

Biciklistička karavana u nedjelju 18. travnja će u 10 sati krenuti sa Rondoa u Mostaru , te će posjetiti nezaobilazni Stari most u Mostaru, Blagaj i izvor rijeke Bune, proći pored Manastira u Žitomislićima, Hutova blata, te obići stari grad Počitelj i završiti putovanje u Čapljini.

"Ovo su doista prelijepe destinacije, koje svakako vrijedi posjetiti, a staza kojom se vozimo jedna je od ljepših staza u Hercegovini, tako da je ovo događaj u kojem svakako vrijedi sudjelovati", poručili su organizatori koji na poseban način promoviraju Ćiru i BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije